MARTIN CHUDÝ

Začni žiť život podľa svojich predstáv

Ako uvažuje väčšina ľudí a kvôli tomu nie sú úspešní? VIDEO

V niektorých veľmi podstatných oblastiach života má väčšina ľudí veľmi podobný spôsob myslenia a správania. Môžu sa líšiť pohlavím, národnosťou, farbou pleti, vierovyznaním či vekom, ale ich vzorce myslenia a následne vzorce konania sú si veľmi podobné. Aj z tohto dôvodu väčšina ľudí nie je v živote úspešná. A teraz nemyslím úspech vo forme materiálneho bohatstva, pretože každý si môže definovať úspech inak. Teraz hovorím aj o neúspechu v oblastiach ako sú zdravie alebo vzťahy, ale samozrejme aj financie či práca. Je viacero dôvodov, prečo sú ľudia v týchto oblastiach neúspešní, ale existujú 2 dôvody, ktoré sú pre mňa veľmi zásadné. Aké to sú? Čítajte celý článok a pozrite si moje video…

Na čo zameriavate pozornosť vo svojom živote?

Máte len 2 možnosti, buď MÔŽETE RIEŠIŤ VECI, KTORÉ OVPLYVNÍTE, ALE VECI, KTORÉ NEOVPLYVNÍTE.

Dovolím si tvrdiť (potvrdzuje to moja osobná skúsenosť), že väčšina ľudí vo svete rieši prevažne veci, ktoré nemôže ovplyvniť. Následne títo ľudia nemajú toľko času a energie venovať sa svojim cieľom a zamerať sa v živote na to, čo skutočne chcú. Riešia napríklad známych, kolegov, počasie, športové výsledky, politiku, bulvárne denníky, televízne relácie a správy, reality show, filmy alebo seriály v televízii. A riešia to tak často, že potom nestíhajú riešiť dosahovanie toho, čo by v živote skutočne chceli mať. To je prvý problém, prečo ľudia nie sú v živote úspešní.

Riadite sa všeobecne rozšírenými názormi? Chyba!

Druhý problém je ten, že sa ľudia často riadia väčšinovými názormi svojho okolia (rodina, priatelia, kolegovia a pod.). Niežeby im ich rodina a okolie chcelo zle, ale väčšinou ich blízki a známi nemajú dostatok vedomostí a skúseností, aby im mohli poradiť na ceste za úspechom v nejakej oblasti.

Jednoduchý príklad. Predstavte si, že chcete dosiahnuť úspech v zdraví. Chcete žiť dlho, bez zdravotných problémov a chcete mať dostatok energie, sily a kondície až do pokročilého veku. Mimochodom super cieľ, ktorý bodaj by mal každý človek na planéte. Lenže je tu problém. Skúste sa opýtať napr. svojich rodičov alebo kamarátov, ako to môžete dosiahnuť.

Možno máte šťastie a sú odborníci, ale približne v 95 percentách prípadov narazíte na nevedomosť, dohady a zdieľanie všeobecne rozšírených názorov. A tie vás s najväčšou pravdepodobnosťou dovedú k chronickým zdravotným problémom, pretože tie má v pokročilom veku viac ako 90 % populácie a pravdepodobne aj vaši rodičia. A rovnako to platí pre oblasť financií, vzťahov či práce.

Nevystrkuj „rožky“ a zaraď sa do davu

Tento spôsob myslenia do vás možno už odmalička vštepovali rodičia, škola či vaši blízki. Bohužiaľ, je to realita dnešnej doby. Väčšinu vzorcov myslenia si vytvoríme do veku 6 rokov a ostatné vzorce si vytvoríme na základe týchto vzorcov. Takže ak vás vaši rodičia a následne škola učili „nevytŕčať z davu“, potom máte problém.

Možno si myslíte, že to tak nie je a že určite vám vaši rodičia chceli len to najlepšie. Nepochybne, ale v ich svete to znamená niečo iné než napr. v mojom svete. Opakovane vidím, a to aj vo svojej rodine, ako rodičia programujú svoje deti na zlyhanie a neúspech. Zároveň vidím, ako títo ľudia uvažujú a viem a vidím, že nežijú život podľa svojich predstáv. A to by ste fakt chceli pre svoje deti?

Závisť si musíš zaslúžiť

Oba tieto dva zásadné dôvody, prečo ľudia nie sú v živote úspešní, vystihuje príbeh z audio CD Iva Tomana s názvom Závist si musíš zasloužit. Tento príbeh je presne o tom, ako uvažuje väčšina ľudí.

Som presvedčený, že kvôli tomuto spôsobu myslenia väčšina ľudí nežije život podľa svojich predstáv. Aspoň nie v oblastiach ako sú financie, zdravie alebo vzťahy.

Toto audio CD pravidelne počúvam počas ciest svojim autom a odporúčam to aj vám. Je to ideálny spoločník počas ciest a pre mňa osobne sú informácie v ňom nielen inšpiratívne a motivačné, ale aj transformačné. Čo znamená, že dokážu zmeniť vaše vzorce myslenia a následne vzorce správania. A to vás postupne privedie k vašim cieľom. Držím palce :).

P.S. A ako uvažujete VY? Našli ste sa v tomto príbehu? Napíšte mi váš názor alebo skúsenosť do komentárov.

Zaujal Vás tento článok?

Tak mu prosím dajte like a zdieľajte ho so svojimi priateľmi.

Máte nejakú otázku, názor alebo iný pohľad na vec?

Napíšte mi ich do komentárov...

Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohto komentára. Zásady spracovania osobných údajov