Ako vyťažiť zo sacharidových potravín MAXIMUM a vytvoriť z nich výživné jedlá, ktoré nepoškodia vaše zdravie.

SKVELÁ ZĽAVA LEN PRE ČITATEĽOV NAŠICH ELEKTRONICKÝCH KNÍH

ZĽAVA LEN PRE ČITATEĽOV E-KNÍH
38,90 € (1050 Kč)
14,90 € (402 Kč)
VAŠA CENA
Objednať KNIHU
+ poštovné a balné 2,70 € (73 Kč) do SR a ČR (do zahraničia podľa cenníka).

NAJKOMPLEXNEJŠÍ NÁVOD PRE VÝBER A PRÍPRAVU SACHARIDOV

+ 21 VÝŽIVNÝCH SACHARIDOVÝCH RECEPTOV

a 10 VÝŽIVNÝCH DEZERTOV

V KNIHE NA VÁS ČAKAJÚ TIETO DOBROTY

V KNIHE SA DOZVIETE A NAUČÍTE

  • 5 krokov ako vyberať „sacharidy“ na váš tanier
  • Ktoré sacharidové potraviny sú najvýživnejšie a ktorým by ste sa mali vyhýbať
  • TOP 20 lokálnych a TOP 10 dovezených sacharidových potravín
  • Ako kombinovať sacharidové potraviny
  • Kto, kedy a koľko sacharidov môže konzumovať
  • Ako správne pripraviť zeleninu, ovocie, obilniny, strukoviny a hľuzy, aby ste z nich eliminovali škodlivé antinutrienty
  • Ako namáčať, klíčiť a fermentovať sacharidové potraviny
  • Ako si pripraviť tradičný celozrnný chlieb z kvásku
  • Ktoré potraviny obsahujú najviac pesticídov a ako sa ich zbaviť
  • Ako je to s glykemickým indexom a náložou
  • Ako si pripraviť domáci kečup, džem, presnidávku alebo čalamádu
  • Prečo by ste už nikdy nemali konzumovať kôrku z chleba

V knihe tiež nájdete odporúčané značky výrobcov a predajcov, aký kuchynský riad by ste mali používať a aký vyhodiť z vašej kuchyne a mnoho ďalšieho...

V KAPITOLE SLADKÉ BEZ HRIECHU SA NAUČÍTE:

  • 7 krokov pre prípravu výživných dezertov
  • Ktorých 5 „potravín“ by ste už nikdy nemali použiť pri príprave dezertov
  • Ktorých 13 potravín by mali vaše dezerty obsahovať
  • Pripraviť úžasný domáci tvaroh, džem a presnidávku (pyré)

PLUS TOP 10 SUPER SUROVÍN Z NAŠEJ KUCHYNE, KTORÉ POUŽÍVAME PRE PRÍPRAVU DEZERTOV

Naše sacharidové recepty majú 3 hlavné črty.

Čerstvé a lokálne potraviny

Keďže si veľmi zakladáme na čerstvosti a tradičnom pestovaní potravín a radi podporujeme miestnych a poctivých farmárov, v našich receptoch nenájdete banány, tropické „čerstvé“ ovocie, alebo niektoré druhy zeleniny. Naopak v nich nájdete celé obilniny, strukoviny, hľuzy a lokálne ovocie a zeleninu.

50 a viac % sacharidov

Keďže sú naše recepty sacharidové, hlavná makroživina v nich sú sacharidy, ktoré predstavujú minimálne 50 % z celkovej energie. Avšak dôležitejšie než percentá sú prijaté gramy jednotlivých makroživín, ktoré v prípade sacharidov nepresahujú 125 g na porciu a vo väčšine našich receptov nepresahujú 100 g na porciu.

Bez mäsa

V našich receptoch nenájdete mäso (ani rybacie), čím sme chceli vyhovieť aj lakto-ovo vegetariánom. Napriek tomu obhajujeme konzumáciu orgánov a mäsa z niektorých rýb, morských plodov, divoko žijúcich a tradične chovaných a dostatočne dlho žijúcich zvierat. Pretože ich orgány a mäso, ak sú správne pripravené, patria medzi najvýživnejšie potraviny na planéte. A to či sa to niekomu páči, alebo nie.

Naše dezerty sa pýšia 3 hlavnými výhodami.

TOP POTRAVINY BEZ CHÉMIE

V našich dezertoch nájdete len TOP suroviny, väčšinou lokálne a farmárske. A žiadne margaríny, stužené tuky, lacné cukry, stužovače, práškové zmesi, ani pšeničnú či inú bielu rafinovanú múku.

ZDRAVÉ TUKY A MINIMUM CUKROV

Pri ich výrobe používame farmárske maslo, smotanu, domáce vajcia, mascarpone, kakaové maslo, kokosový tuk, orechy či semiačka. Čiže potraviny plné zdravých nasýtených a nenasýtených tukov s minimom omega-6 tukov. Sladíme kokosovým alebo nerafinovaným cukrom, medom, sušeným a čerstvým ovocím. Žiadny lacný biely cukor a fruktózový sirup v našich dezertoch nenájdete.

PRIPRAVENÉ PRI NÍZKYCH TEPLOTÁCH

Pri pečení nad 150°C vzniká AKRYLAMID - rakovinotvorná a neurotoxická látka, a desiatky ďalších podobných látok. Jej vznik charakterizuje hnedá farba na povrchu koláčov. Preto preferujeme nepečené dezerty, alebo tie, ktoré sú pečené pri nižších teplotách. S radosťou sme vám niektoré z nich zhrnuli do našej knihy.

Názor našich čitateľov na e-knihy

Už som skoro chcel zatratiť všetky sacharidy, ale vďaka vašej publikácii som sa zistil, že to nemusím robiť. Chlieb budem mať domáci kváskový. Múku si budem namáčať, orechy a strukoviny tiež. Teším sa na fermentáciu zeleniny. Pomocou správneho načasovania a kombinácie sacharidov sa ich určite už báť nemusím. Ďakujem za všetky rady, určite mi pomôžu na mojej ceste za lepším zdravím.
Juraj
Knihy sú užitočným doplnkom k štúdiu problematiky optimálnej výživy človeka. Ich prínos je hlavne v tom, že sú priamo použiteľné v reálnom živote.
Tomáš
E-book Výživné sacharidové recepty mi hodně pomohl orientovat se v sacharidech, přestat se je bát konzumovat, jelikož obsahují spoustu důležitých živin, které tělo potřebuje. Už jsem některé recepty vyzkoušela a na další se chystám. Také jsem se naučila zpracovávat potraviny tak, abych z nich dostala co nejvíc živin a zbavila je škodlivin (antinutrientů). To pro mě bylo podstatné. Jak už Martin zmínil, s věkem klesá zásoba živin v těle vlivem špatného stravování a proto je důležité připravit si maximálně výživná jídla, aby si člověk udržel maximální zdraví co nejdéle. Dnešní potraviny na trhu jsou džunglí a pro člověka je těžké si mezi nimi vybrat ty TOP nejlepší, ale i když si je už vyberete, neznamená to, že je i správně připravíte. A v tomto směru Martinovy knihy hodně pomáhají se v tom orientovat. Vřele doporučuji si knihy nejen přečíst, ale i začít podle nich žít.
Martina
Vynikajúce knihy s kopou informácií, ktoré nikde inde nezoženiete. Už dlhú dobu sa stravujem nízkosacharidovo a tieto knihy mi ešte viac povedali, čo a kedy by som mal jesť, poprípade čomu sa vyhnúť a ako správne kombinovať. Knihu odporúčam každému, aby sme si uvedomili, že čo nám dáva komerčný trh priamo pod nos nie je až také skvelé pre naše telo a myseľ. Ďakujem veľmi pekne za knihy a som rád, že na Slovensku máme viacero takýchto "stravovacích guru", ktorý nám vedia poradiť.
Lukáš
Pre mňa ako začiatočníka v zdravej životospráve, kniha obsahuje jasne vysvetlené princípy a postupy, ktoré uľahčujú a urýchľujú zavedenie do praktického života.
Tomáš
Dobrý rádce do života, ať už se jedná o přípravu potravin, rady do kuchyně nebo samotné recepty. V knize jsem se dozvěděl spoustu dobrých rad a postupů co se dají snadně využít ihned. Jsem rád, že jsem si e-knihu objednal, můžu jen doporučit :-)
Báža

Naučte sa pripravovať sacharidy podľa tradičných postupov našich predkov.

Máte otázky? Radi vám odpovieme.

Ako mi doručíte knihu do SR alebo zahraničia?

Knihu posielame do SR prostredníctvom Slovenskej pošty ako doporučenú listovú zásielku, ktorú odosielame najneskôr na druhý deň po obdržaní platby (po spustení predaja). V rámci SR by vám mala byť kniha doručená do 2 pracovných dní. Do ČR by to malo trvať 4 - 7 pracovných dní. Do iných krajín to môže trvať dlhšie v závislosti na danej krajine. V prípade odoslania do ČR sme ochotní po dohode knihu poslať Českou poštou, aby vám nevznikli vyššie náklady na poštovné a balné (zo SR je to 5,50 eur pri nedoporučenej listovej zásielke). Ak máte záujem o túto možnosť, kontaktujte nás ešte pred objednávkou na podpora@martinchudy.sk.

Je na knihu garancia vrátenia peňazí?

Na naše e-knihy (pri samostatnom predaji) ponúkame 14 dňovú garanciu vrátenia peňazí bez otázok. Na tlačenú knihu však túto garanciu neposkytujeme, pretože náklady na ňu (tlač, balenie, odoslanie) sú vyššie a celý proces nás stojí aj viac času. Navyše, vrátenú používanú knihu by sme už znova nepredali za cenu novej knihy. Preto veríme, že chápete naše rozhodnutie. Avšak zo zákona máte právo odstúpiť od zmluvy a vrátiť nám nepoužívanú a nepoškodenú knihu do 14 dní od doručenia. V tomto prípade nás kontaktujte na podpora@martinchudy.sk pre viac informácií.

Príde mi zásielka domov, či na poštu?

Zásielku s knihou odosielame doporučene a do vlastných rúk, takže by mala byť doručená až priamo k vám do vášho domova.

Posielate knihu aj na dobierku?

Nie, keďže by vám to navýšilo náklady na poštovné, rozhodli sme sa používať len platbu vopred.

Koľko receptov nájdem v knihe?

Kniha obsahuje 31 hlavných receptov, ku ktorým sme pridali ďalšie jednoduché recepty na prípravu tradičného celozrnného chleba z kvásku, fermentovaných potravín, tvarohu, domácich džemov, presnidávky (pyré) a viacerých prísad k jedlám.

Sú v knihe doplnené nejaké recepty a informácie?

Nie. Kniha obsahuje len mierne editovanú knihu, ktorá vznikla spojením našich 2 e-kníh. Niektoré prílohy z konca e-kníh sme tiež vynechali a nájdete ich len v elektronických knihách.

Koľko strán má kniha?

Celá kniha má presne 220 A4 strán.

Kde vám môžem napísať, ak mám ďalšie otázky ohľadne knihy?

Akékoľvek otázky týkajúce sa našej knihy nám pošlite mailom na recepty@martinchudy.sk a my Vám veľmi radi na ne odpovieme.

Potrebujete pomôcť?

Ak by ste si nevedeli rady, kontaktujte nás na podpora@martinchudy.sk.